Kort beskrivelse af Husmoderferie`s 2 feriesteder

Feriestedet Klinten i Fåborg på Fyn:

Et feriested der er samlet inden for radius på 100 meter med lejligheder, badeland, strand, aktivitetshus og restaurant.

Fåborg by er en historisk og samtidigt moderne by med havn der ligger 1 km. fra feriestedet, hvor man kan gå langs promenaden.

Indkøb i flere retninger inden for 500 meter.

./. Se link om feriestedet.

Feriestedet Lalandia i Rødby på Lolland:

Et ferieland med alt i aktiviteter, hvor vores huse ligger samlet. 

Der går minitog til og fra husene/aktivitetscentret flere gange om dagen.

Lalandia har et væld af aktivitetsmuligheder, spise steder osv. 

Indkøb af madvarer m.v. kan købes i den lokale Lalandia købmand.

./. se link om feriestedet.

Uddybende om feriestederne

Ferierne bliver holdt i etablerede feriecentre og med besøg i eksempelvis Legoland eller Knuthenborg. Det giver børnene noget at fortælle om efter ferien. Nogle børn har aldrig været på ferie før og har stået tavse, når deres kammerater fortalte om deres oplevelser efter sommerferien.

Familierne bor i små feriehuse med udsyn til de øvrige familier, der deltager på lige fod og står med tilsvarende udfordringer. Det hjælper børn og forældre i at spejle sig ligeværdigt og finde støtte hos hinanden. Samværet med organiserede aktiviteter og pædagogisk støtte betyder, at forældrene får lettere ved at skabe kontakt, etablere netværk og hente inspiration. Det er vigtigt for familierne at møde andre familier, vende små og store tanker med andre og deltage i et helt almindeligt ferieliv.

De velorganiserede rammer betyder, at forældrene kan bruge deres energi på at være sammen med deres børn, fordi der er styr på det grundlæggende med let adgang til legeområder, indkøb og mad. Rammerne er også med til at skabe tryghed og give det overskud, der sætter voksne og børn i stand til at række ud efter andre, indgå i fællesskaber og begynde at danne netværk, såvel som at få en ferie med positive oplevelser og succeser, der kan bruges i en trængt hverdag.

Endelig er det en fordel, at feriestederne kender til os og vore deltagere, fordi forældre og børn bliver mødt ligeværdigt og måske med lidt større tolerance, end de ellers er vant til.

”Det var dejligt, at medarbejdere gav mig et positivt skub til at være aktive sammen med mine børn”
Marie's mor
Deltager på et ferieophold 2019